Ústav mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha
Českomoravský svaz mlékárenský
a
Potravinářská komora České republiky
si Vás dovolují pozvat na
21. ročník Celostátních přehlídek sýrů
který se uskuteční 11. února 2026. Na přehlídkách bude budou vyhlášeny výsledky hodnocení senzorické jakosti sýrů vyrobených v ČR, které bude provedeno odbornými komisemi 5. února 2026. Součástí doprovodného programu budou prezentace a ochutnávky sýrů přihlášenými mlékárnami, odborné přednášky, výstavka sýrů a prezentace firem dodávající přístrojové vybavení pro analytiku sýrů nebo pomocné látky k výrobě sýrů.
a 12. února 2026 na konferenci
Mléko a sýry
o nových poznatcích v chemii, mikrobiologii a technologii mléka, sýrů a ostatních mléčných výrobků. Na konferenci budou prezentovány přednášky a plakátová sdělení. Z přehlídek a konference bude vydán společný sborník.