V případě, že máte zájem o prezentaci sýrů Vašeho podniku na "Celostátních přehlídkách sýrů", prosíme o vyplnění a vrácení přihlášek
do 1. prosince 2024. Po dohodě je možné sýr přihlásit i dodatečně.
Přihlášené sýry zařaďte prosím do některé z následujících kategorií:
- Polotvrdé sýry
- Sýry s tvorbou ok
- Tvrdé a extratvrdé sýry
- Sýry s plísní na povrchu
- Sýry s plísní v těstě
- Sýry s mazem na povrchu
- Čerstvé a termizované sýry neochucené
- Čerstvé a termizované sýry ochucené
- Pařené sýry
- Tavené sýry neochucené
- Tavené sýry ochucené
- Speciality (přírodní sýry ochucené, uzené, zrající v chladu, bílé, kozí apod.)
Další důležité informace:
- Pořadatelé si vyhrazují úpravu kategorií a počtu vzorků podle množství přihlášených sýrů.
- Do soutěže mohou být přihlášeny pouze sýry vyrobené v ČR. Sýry vyrobené v zahraničí je možné přihlásit ve skupině sýrů z dovozu.
- Do soutěže nebudou přijímány plátkované sýry.
- Ochucené a uzené varianty sýrů z kategorií 1 - 6 budou přednostně zařazeny mezi speciality, v případě dostatečného počtu vzorků budou jako samostatná kategorie.
Prosíme, abyste do přihlášky uvedli kontaktní osobu, na kterou bude odesílána další korespondence.
Na adrese ladislav.curda@vscht.cz se prosím informujte o konkrétních podmínkách presentace Vašich výrobků.
Přejímka vzorků a hodnocení komisí expertů složenou ze sýrařských odborníků proběhne ve čtvrtek 18. ledna 2024.
Hodnocení sýrů v jednotlivých kategoriích, které bude rozhodující pro udílení diplomů, bude provedeno dvěma tříčlennými komisemi expertů. Prosíme proto, abyste do přihlášky navrhli jmenovitě jednoho pracovníka a jeho zástupce, kteří by se práce v komisi expertů mohli zúčastnit. Členem komise expertů může být pouze člověk se zkušenostmi s hodnocením sýrů.