Ústav mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha
Českomoravský svaz mlékárenský
Potravinářská komora České republiky
a
Česká potravinářská společnost ČSVTS
pořádají pod záštitou rektora VŠCHT
prof. Ing. Milana Pospíšila, CSc.
20. ročník Celostátních přehlídek sýrů
který se uskuteční 24. ledna 2024 v kongresovém sále Masarykovy koleje.
Na přehlídkách bude hodnocena veřejnými komisemi senzorická jakost vybraných kategorií přírodních a tavených sýrů výrobců z ČR i ze zahraničí. Budou vyhlášeny výsledky hodnocení odbornými komisemi, které bude provedeno 18. 1. 2024. Na 20. ročník přehlídek bylo doposud přihlášeno 73 tuzemských a 18 zahraničních sýrů.
Součástí doprovodného programu budou prezentace a ochutnávky sýrů přihlášenými mlékárnami, odborné přednášky, výstavka sýrů a prezentace firem dodávající přístrojové vybavení pro analytiku sýrů nebo pomocné látky k výrobě sýrů.
a 25. ledna 2024 na konferenci
Mléko a sýry
o nových poznatcích v chemii, mikrobiologii a technologii mléka, sýrů a ostatních mléčných výrobků.
Na konferenci budou prezentovány přednášky a plakátová sdělení. Z přehlídek a konference bude vydán společný sborník.